Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családtagok, kortársak, barátok Mocsár Zsófiról

2017.05.07

A kortársak, barátok cetlijeiből

 

 

„Hölgyeim és Uraim!

Ez a tárlat, - természetesen az egész kiállítás anyagára gondolok-, azt bizonyítja, hogy sok diák alkotásszeretete nem ér véget az általános iskolás korban, középiskolásként is szívesen hódolnak ennek az önboldogító hóbortnak. Pl. Mocsár Zsófia Alexandra /Debrecen/ a Belső utaim - valaki más című alkotásával bizonyítja, a rajzszeretetét. Az ember életében, amikor megszületik, kinyílik egy kapu, s amikor meghal, a kapu bezáródik.

Zsófi még az út elején van, de már a saját művészi útját járja. Hihetetlen gazdag illusztráció és gazdag színvilág jellemzi. Ez egy valódi álomvilág, „rajzolok – mondja – s hozzá majd a színeket kitalálom”. S ez a képzőművészet – mondom én.”

 

                         (Komiszár János festőművész)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eke Angéla – Márkus Sándor: „És lőn NYLON GROUP”

 

„Jeee, Márkus Sanyi!”

 

Zsófival egy gimibe jártunk Debrecenben. A suli négy esztendeje alatt soha egyetlen szót sem beszéltünk egymással. Nem tudom, miért. Talán, a nagy találkozásra spóroltunk mindketten. J Nem tudom, miért.

A nagy találkozásra három éve, az Andrássy úti Ecocafe - Bio kávézó és pékségben került sor.

Èppen Angélával kávéztunk és a leendő társulatunk, a NYLON GROUP megalapításán dolgoztunk, aminek később Zsófi is tagja lett. Nyomban felismertük egymást, és azon röhögtünk, hogy mi még nem is hallottuk egymást ilyen közelről beszélni. Ő mellesleg akkor Kanadában tanult, mi pedig éppen végeztünk a Színművészetin. Megkértük, hogy csináljon rólunk egy képet. Így indult minden.

 

Az első beszélgetés Messengeren (2013):

 

Sanyi:            

Szia Zsófi!!! Te Magyarországon vagy??? Vagy?

Nagyon jó lenne dumálni! Majd szólj, hogy neked mikor jó, vagy csak írj!

Zsófi:

Fura vagy!

Én Kanadában vagyok még egy hétig körülbelül. December 6-ától január 6-áig hazamegyek és utána vissza ide. Szóval, elérhető leszek most pontosan kábé a jövő hét-végétől.

Sanyi:

Uh, az kjóó! Fura?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.