Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Csernus Imre: A bennünk rejlő nehézégek

2010.03.28

"Nem olyan rég megemlítettem valahol, hogy a legnehezebb a bennünk lakozó állatot legyőzni. Ez játszmák sorozatát, háborúkat, felülkerekedéseket eredményez. Ennek következtében az ember elveszíti emberi mivoltát, és önmagával, feleségével, párkapcsolatával, a gyermekeivel szemben egyre fokozódó erőszakot tesz. Ennek következtében kialakul az önvád, a lelkiismeretfurdalás, majd a feszültség, depresszív hangulat, pánik rosszullét, önértékelési zavarok, részleges jövőkép. ,,Mit csinálok én azokkal, akiket legjobban szeretek, miért teszem én ezt?

A kilátástalanság, amelyet valójában az ember önmagának okoz. Ezzel szembenézni nagyon nehéz és fájdalmas feladat. Én valójában asszisztálok a különböző szempontok meglátását illetően. Dönteni mindig Ön fog, nem én. Ön fogja valójában megtanulni a mérlegelést, a másképp döntést és ezáltal felépíteni az önbizalmát, ami a mai világunkban elengedhetetlen a sikeres működéshez, mint ember, mint társ, mint szülő, mint gyerek, mint barát.

A felismeréssel nem szűnik meg krízis, mivel nem elérni nehéz valamit, hanem megtartani, majd ezt napról-napra megtenni.
Teljesen mindegy, hogy az elégedetlenség, a feszültség kompenzálása alkohollal, gyógyszerrel, droggal, munkába való meneküléssel, játékkal, támaszkodással történik, valójában a realitástól való menekülésről szól a sztorija.
Ön dönt, én asszisztálok.
"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.