Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A süket dumákról és a fantáziaszámokról

2011.06.03

Szóval Kecskeméten a Mercedes Autógyárban a közzétett statisztikai adatok szerint 10 000 új munkahely teremtődik.
A valóságban ez csupán 2800, de miután beszámították Jóska fodrásznál ülő feleségét, a még meg nem született gyermekeit, s azok leendő bölcsődei gondozónőit, óvónőit, tanítóit és tanárait, de még a csoport-és osztálytársait is, s felkerekítették, megszorozták, egyoldalúan szerződésmódosították, felszámolták a kamat-és bankadókat, amit jelenlegi és későbbi hiteleit fedezi majd, s a közjegyzői olvasási órabéreket, mert egy szerződés minimum negyven oldalas, hogy mégis dolce legyen a vita.
Amúgy meg keserű és felesleges, de hadd örüljenek az osztrák cukorgyárak, mert süvegcukor az már nincsen sem Mezőhegyesen, sem Sarkadon, sem Szerencsen, de még Kabán sem. Pedig milyen szép színes alufóliába csomagolták valaha, s még volt az a beleülős vicc is.
De elkanászosodott. Nem úgy, mint Nemzeti Bank. Az annak örül, ha bedőlnek, s nem ülnek. Mielőtt bárki is rosszra gondolna, én szigorúan a kilakoltatásokra gondolok, amelyek manapság a hitelek miatt folynak.
Persze vannak a közpénzek is. De nem ám a hitelt felvevőket segélyezik, hanem a bankokat. Ki érti ezt?  Vannak itt konvergenciák és hasonlók, de én leginkább a szakadékban ülőket hoznám ki onnan valahogyan. Ha másképpen nem, átalakítanám az orbitális pályákat, s kilőném az ún. magyar elitet valami lakatlan bolygóra, mert ha már tévhitekben élnek, nem mindegy, hol teszik?! S legalább valóban csökkenne a lakosság lélekszáma, így aztán lenne megoldás a munkahelyekre, mert ma politikus ugye, bárkiből lehet?! Ennél jobban elszúrni valamit már úgysem lehet…
És akkor nem kell Jóskának sem aggódnia, hogy mi a fenének vegyen lakást, ha úgyis kitessékelik belőle.

M. Fehérvári Judit

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cukor

(Isabel, 2014.01.22 01:09)

Már szorongatják a bankokat is, épp most hallottam az egyik bankban egy fülest, miszerint az egyik épp kivonulni készül. A többiek is folyton kitalálnak valami befektetősdit, ami elsősorban persze nekik hoz hasznot, de azért az ügyfél sem károsul nagyon, ha odafigyel.
Amit a lakosság lélekszámának csökkenéséhez hozzátennék: olvass bele, miket tanácsolnak a roma kisebbség (most még, mert rohamosan növekszik a számuk) csökkentése érdekében. Igaz, ezek még tavalyi perpatvarok, most épp másról van szó.